За нас

‘’Ксела България’’ е част от Xella Group. През месец април 2017 г. собствениците на Xella Group сключиха успешна сделка за продажбата на групата на американската компания Lone Star. С това придобиване зад Xella Group застава силен собственик, който обуславя нови възможности за растеж на компанията. „Xella показва високи резултати. Очакваме да работим усилено с мениджмънта и да продължим по-нататъшното развитие на компанията“, обяви Доналд Куинтин, старши управляващ директор в Lone Star. 
За Ксела България
‘’Ксела България’’ е на българския пазар близо четвърт век. Компанията е дъщерно дружество на Xella Baustoffe GmbH, водещ световен производител на строителни материали като варо-силикатни тела за зидария SILKA, блокове от клетъчен бетон YTONG, минерални топлоизолационни плочи Multipor и много други. Приоритетните направления, в които „Ксела“ работи, са енергийната ефективност, опазването на околната среда и създаването на сгради, които осигуряват високо качество на живот. 

 

Продукти

Под името XELLA се обединяват следните търговски марки:

- Автоклавен клетъчен бетон YTONG;
- Варопясъчни изделия под новата марка Silka;
- Строителни системи с марка Hebel;
- Топлоизолационна система Multipor

- Изолационни материали URSA

 КСЕЛА е на българския пазар от 1994г. като първоначално производството започва в завода в София. През 2006г. е открит и вторият завод на фирмата в страната - в гр.Добрич.

КСЕЛА означава висок стандарт и новаторство. Нашата цел е да сме предпочитан партньор за нашите клиенти и доставчици. С нашите продукти и услуги помагаме на клиентите си да работят с печалба: Успехът на нашите клиенти е и наш успех! 

Нашата ежедневна дейност се ръководи от законите, наредбите и други правни норми. Ние прилагаме към всички наши партньори Етичен кодекс, който се основава на принципите на атни-дискриминация, отхвърляне на детски и принудителен труд, правила срещу корупция, спазване на безопасност и опазване на околната среда и здравето на хората. Всички наши доставчици трябва да се съобразяват с Етичния кодекс.