BIM обекти

Проектирайте професионално и лесно с BIM
 
 
 
BIM (Building Information Modeling или Строителен Информационен Модел) е познат като метод за интегрирано проектиране, базиран на цифрови модели, осигурени от производителите на строителни материали, който съхранява и натрупва информация за сградата през целия ѝ жизнен цикъл.
Информационните технологии бързо навлизат в строителството. Точните данни от първа ръка, предоставени от производителя, са ключ за избора на материали с необходимите свойства още в началото на проекта. И именно този ключ Xella предоставя на проектантите и изпълнителите за своите материали с търговските марки Ytong и Multipor.
 
Xella отново застава зад нововъведенията в областта на клетъчния бетон и зад справедливите си претенции за иновационен лидер с въвеждането на продуктова информация за BIM отнасяща се до блоковете за зидария и съпътстващите ги допълнителни продукти. От 1-ви Юли 2016 г. Xella я осигурава безплатно на разположение на ползвателите на Revit ® и Archicad ® * от всички държави.
 
Всички необходими данни за проектиране на фасадни, вътрешни и покривни изолации с продукти Multipor се предоставят безплатно от Ксела в реално време. Проектантите могат да използват тази надеждна информация и да залагат в своите проекти системни решения с различни изолационни ефекти. При необходимост консултантите за Multipor ги подпомагат с необходимите детайли. По този начин от самото начало на инвестиционния процес се улеснява професионалното проектиране с този иновативен изолационен материал, а изпълнителите получават възможност за коректно офериране и качествено изпълнение.

​В раздела YTONG са публикувани BIM-обекти за еднослойни стени от YTONG, както и за комплексни стени от YTONG и Multipor. 
В раздела Multipor са публикувани топлоизолационни решения с Multipor според различните видове приложения.