Новите блокчета YTONG extrA+ гарантират енергийна ефективност, комфорт и сигурност на сградите

YTONG extrA+

Уникалните блокчета за зидария вече се произвеждат в България

газобетон

 

“КСЕЛА България” започна редовното производство на YTONG extrA+ - последно поколение  топлоизолационна зидария за енергоефективно и устойчиво строителство.

 

Многобройните изисквания към фасадите на съвременните сгради, включително за защита от шум и пожарна безопасност, може да се задоволят с достъпно, лесно изпълнимо и работещо решение с използването на един единствен материал – клетъчния бетон YTONG extrA+.

 

YTONG extrA+ притежава коефициент на топлопроводност 0,09 W/mK, непостигнат от никой друг зидарски материал. Така еднослойна зидария с дебелина 30 cm има коефициент на топлопреминаване по-нисък от референтната стойност за външни стени, посочена в Наредба № 7 за енергийна ефективност. Затова работата с новото блокче позволява да се избегнат допълнителните изолации по фасадите. Така се намалява дебелината на стените и се увеличава чистата жилищна площ.

 

Топлоизолационната зидария с YTONG extrA+ осигурява твърда повърхност на фасадата, не се нуждае от поддръжка и качествата ù не се променят с времето. Тя е и с най-високия клас по реакция на огън – Евроклас А1. Така  икономическата ефективност при строежа на сградата се съчетава с енергийна ефективност при нейната експлоатация.