Колко струва топлината

                     От правилния избор на материал за вашите външни стени зависи не само сигурността и жизнения комфорт на обитателите, но и сметките за отопление и охлаждане. Тенденцията за поставяне на външни изолации върху тухлени и бетонни стени придобива все по-големи мащаби. Всъщност замисляли ли сте се точно колко средства спестяват конкретните мерки за изолиране на жилището?                                                               Представяме ви примерна калкулация на топлинните загуби през външните стени на двустаен апартамент (65 m2 и приблизително 40 m2 външни стени) за един отоплителен сезон за няколко различни начина на изпълнение на външни стени:     

   

Повече информация за метода на изчисление можете да получите от специалистите на КСЕЛА България ЕООД или тук.                   

                     И тук безспорен победител отново е външната стена изградена с новите блокчета YTONG extrA+. Освен значителното спестяване от сметки за ел. енергия, еднослойната стена от YTONG extrA+ ви носи още много съществени допълнителни ползи:

  • Твърда фасада - не старее и изисква по-малка поддръжка през годините;
  • "Дишаща стена" - осигурява комфортен и здравословен микроклимат в помещенията;
  • Увеличаване на чистата жилищна площ;
  • Най-висок клас по реакция на огън;
  • Намалено натоварване върху носещата конструкция на сграда;

Избирайки YTONG extrA+ за основен материал за вашите външни стени спестявате не само пари от месечните си сметки, но иивен и модерен материал, който отговаря на световните критерии за енергийна ефективност и екологично строителство.

 

КСЕЛА България ЕООД

www.ytong.bg