Стартира състезанието "Най-добър млад строител"

Стартираха първите регионални кръгове на организираното от Министерство на образованието, младежта и науката национално състезание "Най-добър млад строител".

 

  • Първото състезание се проведе в гр. Видин на 9-ти и 10-ти март. Oт участващите седем отбора, журито определи като първи, отборът на ПГСАГ "А. Попов", гр. Велико Търново;
  • На регионалното състезание в гр. Русе, което се проведе на 16-ти и 17-ти март от участващите осем отбора, първото място беше отсъдено на ПГСАГ "В. Левски", гр. Варна ;
  • Третият кръг в гр. Стара Загора се проведе на 23-ти и 24-ти март и първото място беше присъдено на отбора от СПГСГ "арх. Г. Козаров", гр. Сливен;
  • Четвърти, последен кръг се проведе в гр. Благоевград на 30 и 31-ви Март. Като най-добри в зидарията с блокчета YTONG бяха определени учениците от ПГТС  "Арх. Миланов", гр. Перник.
 

                            


„Най-добър млад строител” е форум на професионалните гимназии, осъществяващи прием и обучение по професии от направление Строителство.
В състезателната дисциплина „Зидария” отборите прилагат своите знания и прецизност при работа с блокчета YTONG. КСЕЛА България ЕООД, с грижа към българското професионално образование, всяка година e един от основните партньори на състезанието.
Основната цел и задача, която си поставят организаторите всяка година с националното строително състезание е да се насърчат учащите се към по-добра теоретична и практическа подготовка по изучаваните от тях дисциплини. На самия конкурс учениците от професионалните училища по строителство и архитектура имат възможност да боравят с най-новите материали и инструменти и да се докоснат до последните технологии в строителството, което динамично се променя, за да наложи европейски облик в България.

 

 

Финалният кръг кръг на националното състезание „НАЙ-ДОБЪР МЛАД СТРОИТЕЛ” ще се проведе на  20 април в Международен панаир Пловдив, Панаирна палата N 2 и N 3. Училище домакин и тази година е „Професионалната гимназия по строителни технологии "Пеньо Пенев"..