Летен празник с YTONG в гр. Добрич

YTONG организира празник в Добрич по повод 6-те успешни години от откриването на завода за клетъчен бетон и началото на лятната ваканция. В състезанията участваха  ученици от Техникума по строителство и архитектура „Пеньо Пенев” и СОУ ”П.Р.Славейков”. Събитието се проведе на 28-ми юни 2012 г. от 18:30 ч. на площад Свобода, в центъра на града. Благодарим на всички жители и гости на Добрич, които празнуваха заедно с нас!

 

  

 

Състезанието се организира в две направления – приложно, в което вземаха участие  4 отбора от по 3-ма души, които изградиха малка конструкция от YTONG, без предварително зададен макет, по индивидуален проект на учениците. Критериите за оценка бяха техничност и креативност на изпълнението. Във второто направление взеха участие също 4 отбора, но от по 2 души, чиято задача беше да оживят с помощта на цветни бои, 4 предварително изготвени фигури от YTONG.

Жури и в двете направления бяха служители от завода за производство на YTONG в Добрич, подпомогнати от аплодисментите на публиката. Победителите, както и всички учасници получиха специални награди, а зрителите на празника имаха възможност да участват в томбола с фирмени награди.

 

                                           

 

 

Освен състезанието за младите строители, за публиката се проведе и атрактивна и образователна демонстрация с материалте с марка YTONG, която се осъществи от специалистите по приложна техника в завода в Добрич.

 

 

 

 

Това е само първото от поредица планирани събития, които „КСЕЛА България”, производителят на клетъчен бетон YTONG,  стартира в град Добрич, където се намира и един от заводите за производство на комапнията.