Национално състезание "Най-добър млад строител"

Приключи финалният кръг от националното състезание „Най-добър млад строител“.

 

Състезанието, което всяка година се организира от Министерството на образованието, младежта и науката (МОМН), се провежда в 3 кръга.. По традиция участниците са ученици от професионалните гимназии в Република България, осъществяващи прием и обучение по професии от професионално направление Строителство. Дисциплините са четири: „Мазилка, шпакловка и бояджийски работи”, „Облицовка и настилки”, „Зидария“ и „Сухо строителство”.   

 

От самото начало на провеждане на състезанието YTONG е основен спонсор в дисциплина „Зидарии“. Учениците прилагат своите знания и умения както теоритично, така и на практика. В тази дисциплина имат възможност да докажат прецизност при боравене с материалите и специалните инструменти с марка YTONG и по този начин да се докоснат до последните технологии в строителството.    

 

На 19 и 20 Април в гр. Пловдив се проведе финалният кръг от състезанието "Най-добър млад строител". И тази година всички участващи отбори се представиха на ниво, за поредна година отборът на ПГСАГ "Васил Левски" спечели първото място в надпреварата, след тях се нареди отборът от професионалната гимназия в гр. Сливен, а третото място беше отсъдено на учениците от гр. София.

 

КЛАСИРАНЕ

Първо място - ПГСАГ "Васил Левски", гр. Варна

1. Александър Стоянов

2. Кирил Димитров

 

Второ място - СПГСАГ "Арх. Георги Козаров", гр. Сливен

1. Николай Стамов

2. Димитър Кисьов

 

Трето място - СГСАГ "Христо Ботев", гр. София

1. Калоян Сайменов

2. Стоян Дончев

 

     

 Варна                                  Сливен                                 София