Модерни решения в дома

Благoдарение на точните си размери, ниско обемно тегло и лесна обработваемост с блокчетата YTONG можете да направите дома си по-красив, функционален и модерен. Няма нищо по-лесно и приятно от това да реализирате оригиналните си идеи в къщи с помощта на блокчета YTONG. Освен функционален и красив с YTONG домът Ви ще бъде екологичен и сигурен. Блокчета YTONG се произеждат от напълно естествени суровини – пясък, вар, гипс и вода. Благодарение на порестата си структура блокчетата YTONG имат гарантирана пожароустойчиви, перфектни топлоизолационни качества и лесна обработваемост.  Ето няколко полезни съветa за пробразяването на жилищното пространство с помощта на YTONG:

            Кухнята – блокчетата YTONG могат да се използват за изгражднето на кухненски барплотове. Върху изградената вече основа от блокчета YTONG се поставят готови кухненски плотове. За да украсите  барплота по свой вкус, можете да направите обшивка с фаянсови или каменни плочи. В този случай облицовката се залепва директно върху зидарията от YTONG.

            В хола или двора – с изграждането на ефектна камина или барбекю можете да направите вечерите си по-уютни и приятни. С YTONG изграждането им става бързо и лесно.   Първата крачка е съставянето на проект в мащаб с точни изчисления за размера на горивната камера, димоотводните тръби, нишите и другите допълнителни елементи. Когато проектът е готов, се пристъпва към изграждането на камината или барбекюто. След като бъдат изградени, елементите се измазват с мазилка или се облицоват с плочки. На местата, където има пряк досег с високата температура, се поставят огнеопорни тухлички. За повърхностна обработка може да се използват фини шпакловъчни смеси или минерални мазилки.

            Банята – можете да прикриете лесно инсталациите и тръбите в банята и кухнята с блокчетата YTONG. За целта можете да използвате специално създадените тънки размери на YTONG – 5; 7,5 и 10 см. Върху блокчето се отбелязва къде трябва да мине тръбата и след това се изрязва отворът за нея. В банята тънките размери на блокчетата YTONG могат да се използват и за изграждане на душ кабина или обзиждане на ваната.

            YTONG ви предлага чудесни идеи за оформяне на жилищното пространство. С YTONG можете да измайсторите още ефектни етажерки, сводове между хола и трапезарията, както и цветарници и вази за сухи цветя. Решенията от YTONG са завършени, а изграждането на интериора е унифицирано. Независимо от измисления от вас дизайн има еднакви правила за играждането на вертикалните и хоризонталните елементи, за обработката им и за монтирането на аксесоарите. Можете да научите повече за правилата и тънкостите при зидане с YTONG от нашите специалисти на тел.: 0700 10 984 или на интернет страницата на фирмата: www.ytong.bg