Тънки стени от клетъчен бетон свалят сметките за енергия

Необходимо ли е стената да е дебела и масивна, за да задържа топлината през зимата и прохладата през лятото? Ако за традиционните строителни материали отговорът по-скоро е „да”, в днешно време това съвсем не е задължително. Новите продукти в сектора трябва да отговарят на много изисквания : много лесна обработваемост , ниско тегло, отлична шумоизолация и пожарозащита, както и пълно съответствие със строгите норми за енергийна ефективност в ЕС. Съчетание от тези предимства можете да откриете в най-новия продукт от серията YTONG. Блокчетата YTONG extrA+ с дебелина само 30 см представляват висок клас топлоизолационна зидария, създадена за нуждите на съвременното устойчиво строителство.

 

Сградите, построени с новите YTONG extrA+, могат лесно да постигнат най-високия клас по енергийна ефективност. Топлоизолационната зидария от YTONG extrA+ позволява да се избегнат скъпите и нетрайни изкуствени изолации по фасадите. Решен е и проблемът с топлинните мостове, породени от разположените по фасадите стоманобетонни греди и колони. Благодарение на уникалната обработваемост на новите продукти, те могат да се вградят в стените по такъв начин, че да предотвратят загубите на топлина през зимата и прегряването на помещенията през лятото. Важно преимущество на YTONG extrA+ е, че стените “дишат”, като по този начин поддържат оптимална влажност в помещенията. Така се избягват кондензът и мухълът. YTONG extrA+ е с най-високия клас по реакция на огън – Евроклас А1. За разлика от полимерните строителни продукти, които при високи температури отделят токсични газове, YTONG extrA+ осигурява пожарозащита, превишаваща в пъти изискванията на нормите.

 

Хубавото е, че с това предимствата на новото блокче не се изчерпват. Изборът на този продукт за изграждане на външни стени гарантира увеличение на чистата жилищна площ за сметка на по-тънките стени от YTONG extrA+. Това за еднофамилна къща със застроена площ от 100 кв.м би означавало спечелени още поне 3 кв.м, т.е. два пъти по-голяма баня или хол с 10 % повече площ.