Изпреварващо качество

YTONG Абсолютният победител

Абсолютният победител

 ПОЖАРОЗАЩИТА

YTONG се произвежда от минерални суровини и при пожар НЕ гори, НЕ отделя вредни вещества и НЕ се деформира.

  • YTONG притежава най-високия клас по реакция на огън - Евроклас А1
  • YTONG може да се използва за изграждане на брандмауери
  • Дори при стена с дебелина 100 mm температурата от външната страна след 150 минути е не по-голяма от 70 градуса!

ВОДОПОГЛЪЩАНЕ

  • YTONG никога не потъва, независимо колко време е бил потопен във водата. Причината е неговата пореста структура - половината от порите му не могат да се запълнят с вода при потапяне, обливане оросяване и др.
  • При кос пороен дъжд в продължение на два часа, водата ще проникне в стената от YTONG на не повече от 2 cm.
  • Максималното количество вода, което YTONG може да поеме по хигроскопичен път не надвишава 8% от масата му. За сравнение хигроскопичната влажност на "сухата" дървесина е между 12 и 15% от масата й.

1

ТОПЛОИЗОЛАЦИОННА СПОСОБНОСТ

Отличните топлоизолационни способности на YTONG се дължат на неговата клетъчна структура, а именно големия обем и равномерното разпределени пори. Те представляват над 80% от общия обем. Топлоизолационната способност на YTONG е от 3 до 5 пъти по-добра от тази на тухли "четворки" и д 15 пъти по-добра от тази на стоманобетона.

Стената, изградена с YTONG, ще Ви пази не само от студа през зимата, тя ще Ви осигурява и необходимия комфорт през лятото, ще спира преминаването на горещия въздух отвън навътре и ще изпълнява ролята на естествен климатик.

Външни стени с YTONG-блокчета могат да бъдат изградени като еднослойни, така че да изпълняват изискванията на съвременните нормативни документи и да допринасят за енергийната ефективност на сградите. Двата варианта на такива стени са:

  • YTONG extrA+ с дебелина 30 cm;
  • YTONG A+ с дебелина 35 cm;

 

ЗЕМЕТРЪСНА УСТОЙЧИВОСТ

Работата с YTONG улеснява земетръсното осигуряване на сградите. Намаленото натоварване от зидарии дава възможност за изпълнение на по-ефективни и по-икономични противоземетръсни конструкции.

Сеизмичното натоварване на стена с площ 10 m2 при земетръс с интензивност IX степен.